Gulasz drobiowy.

By 5/24/2016 , ,


Składniki:
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1/2 paczki warzyw na patelnię czerwonych z Frosty
  • sól, pieprz, papryka ostra mielona, czosnek granulowany
  • 2 liście laurowe
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 750 ml wody
  • mąka do obtoczenia kurczaka
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy w małe kawałki, obtaczamy w mące i podsmażamy na maśle. Następnie przekładamy do garnka, dodajemy warzywa, zalewamy wodą i doprawiamy. Gotujemy około 30 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze chwilkę. Sos zagęszczamy 1/4 szklanki śmietanki 18% z 2 łyżeczkami mąki wymieszaną dokładnie z odrobiną wywaru z garnka. Podajemy z kaszą jaglaną, ziemniakami, lub makaronem.

Smacznego :)


*uprzedzając komentarze o warzywach na patelnię, oczywiście można użyć świeżych warzyw (pomidorów, papryki, cebuli, oliwek czarnych, marchewki). Ja miałam resztę warzyw na patelnię w zamrażarce i tak je wykorzystałam.

You Might Also Like

0 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)