Gulasz drobiowy.
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 1/2 paczki warzyw na patelnię czerwonych z Frosty
- sól, pieprz, papryka ostra mielona, czosnek granulowany
- 2 liście laurowe
- 6 ziarenek ziela angielskiego
- 750 ml wody
- mąka do obtoczenia kurczaka
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy w małe kawałki, obtaczamy w mące i
podsmażamy na maśle. Następnie przekładamy do garnka, dodajemy warzywa,
zalewamy wodą i doprawiamy. Gotujemy około 30 minut. Po tym czasie dodajemy
koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze chwilkę. Sos zagęszczamy 1/4 szklanki
śmietanki 18% z 2 łyżeczkami mąki wymieszaną dokładnie z odrobiną wywaru z
garnka. Podajemy z kaszą jaglaną, ziemniakami, lub makaronem.
Smacznego :)
*uprzedzając komentarze o warzywach na patelnię,
oczywiście można użyć świeżych warzyw (pomidorów, papryki, cebuli, oliwek
czarnych, marchewki). Ja miałam resztę warzyw na patelnię w zamrażarce i tak je
wykorzystałam.
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)