Gulasz wołowy z kaszą jaglaną.
Składniki:
- 250 g mięsa wołowego na gulasz
- 500 ml przegotowanej wody
- 1 kostka do dań mięsnych
- papryka ostra mielona, pieprz
- 5 ziarenek ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 1 cebula
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na
maśle. Mięso płuczemy, kroimy w małe kawałki, obtaczamy w mące i również
smażymy na maśle. Przekładamy do garnka zalewamy wodą i doprawiamy do smaku.
Kiedy już nam się zagotuje dodajemy kostkę mięsną i gotujemy (od czasu do czasu
mieszając) do miękkości mięsa. Podajemy z kaszą jaglaną lub każdą inną, którą
akurat lubimy.
Smacznego :)
2 komentarze
Kasiu, kostka wygodna to jest rzecz, ale jesli dodac suszone grzybki, czosnek, majranek i kapinkę czerwonego wina. Będzie też pysznie :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Kasia
Mój mąż, zresztą jak i ja nie lubimy potraw z winem ;) Wiem, że kostka to nic nadzwyczajnego do przepisu, ale dla wielu ludzi się przydaje. :P
UsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)