Smażony dorsz ze skórką.
Składniki:
- 500 g fileta z dorsza ze skórką
- pieprz cytrynowy, sól
Fileta płuczemy i suszymy na papierowym ręczniku.
Następnie kroimy w zgrabne kawałki, solimy i pieprzymy. Smażymy na rozgrzanej
patelni z odrobiną oleju rzepakowego.
Podajemy z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i
surówką.
Smacznego :)
2 komentarze
Prosto i smacznie. Ryby to mój konik. Kasiu jesli masz ochotę zapraszam w wolnej chwili na rybke :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Kasia
Najlepsze są proste i szybkie dania :)
UsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)