Koktajl szpinakowo-truskawkowy.
Składniki:
- 15 mrożonych truskawek
- 2 garście świeżego szpinaku
- 1/2 cytryny
- 1/2 łyżki miodu
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 150 ml wody
Truskawki wrzucamy do blendera żeby nam
się trochę rozmroziły (jeśli macie mocny blender miksujcie całkowicie
zmrożone). Następnie dodajemy wyciśnięty sok z połowy cytryny, resztę
składników i miksujemy na gładką masę (Jeśli będzie za gęste można dolać więcej
wody).
Smacznego :)
2 komentarze
Bardzo lubię koktajle z truskawkami. Ze szpinakiem ich jeszcze nie łączyłam :)
OdpowiedzUsuńMi bardzo smakowało :) Też nigdy nie jadłam ale akurat miałam i szpinak i truskawki na zbyciu więc tak wyszło :)
UsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)