Zupa szpinakowa.
Składniki:
- 1,5 l bulionu
- 1 marchewka
- 1/2 cytryny
- sól, pieprz,
- 1 ząbek czosnku
- 4-5 ziemniaków
- 4 garście szpinaku
Marchewkę oraz ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującego się
bulionu razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i
pieprzem - ja jeszcze wsypałam odrobinę papryki ostrej mielonej. Kiedy
ziemniaki nam zmiękną dodajemy umyty i porwany na małe kawałki szpinak i wyciskamy sok z cytryny. Gotujemy
około 30 minut i zagęszczamy śmietaną, gotujemy jeszcze chwilkę i podajemy z
jajkiem.
Smacznego :)
1 komentarze
Kasiu, ostatnio robiłam również zupę szpinakową. Sądzę, że nie ustepuje smakiem twojej aromatycznej propozycji. W wolnej chwili zapraszam :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Kasia
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)