Zupa szpinakowa.

By 5/13/2016 ,


Składniki:
  • 1,5 l bulionu
  • 1 marchewka
  • 1/2 cytryny
  • sól, pieprz, 
  • 1 ząbek czosnku
  • 4-5 ziemniaków
  • 4 garście szpinaku
Marchewkę oraz ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującego się bulionu razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem - ja jeszcze wsypałam odrobinę papryki ostrej mielonej. Kiedy ziemniaki nam zmiękną dodajemy umyty i porwany na małe kawałki szpinak i wyciskamy sok z cytryny. Gotujemy około 30 minut i zagęszczamy śmietaną, gotujemy jeszcze chwilkę i podajemy z jajkiem.


Smacznego :)

You Might Also Like

1 komentarze

  1. Kasiu, ostatnio robiłam również zupę szpinakową. Sądzę, że nie ustepuje smakiem twojej aromatycznej propozycji. W wolnej chwili zapraszam :D

    Pozdrawiam serdecznie
    Kasia

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)