Szpinakowe kostki.

By 11/26/2015



Składniki:
  • 450 g szpinaku mrożonego
  • 100 g kaszy jęczmiennej 
  • sól, pieprz, 
  • 1 łyżeczka - czosnek granulowany,oregano
  • 1 jajko
  • 70 g płatków owsianych błyskawicznych (7 łyżek) 
  • 1 cebula
Szpinak rozmrażamy, odciskamy z wody. Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oliwie, kiedy się zeszkli dodajemy szpinak i doprawiamy solą, pieprzem, oregano i czosnkiem - mieszamy i chwilę smażymy, aż cała woda ze szpinaku wyparuje. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.Następnie szpinak, ugotowaną kaszę, jajko i płatki przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masę formujemy w prostokąty, obtaczamy w zmielonych płatkach lub bułce tartej - jak kto woli :) i obsmażamy z obu stron na tłuszczu.

Z tylu składników wychodzi ok. 12 kotletów.


Smacznego :)

You Might Also Like

2 komentarze

  1. bardzo fajne,pomysłowe ;) ja zapraszam na ''naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod beszamelem'' pozdrawiam
    http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/05/wyborne-nalesniki-pod-beszamelem.html

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)