Makaron z tuńczykiem.

By 12/04/2015 ,


Składniki:
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 papryki
  • 185 g tuńczyka w wodzie
  • czosnek granulowany, oregano, pieprz, sól
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 garści makaronu razowego świderki
Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w półksiężyce i podsmażamy na odrobinie oliwy. Kiedy papryka zmięknie a cebulka się ładnie zeszkli, dodajemy odcedzonego tuńczyka, koncentrat i przyprawy - dokładnie mieszamy. i podgrzewamy kilka minut. Jest to przepis na 1 dużą porcję lub dwie małe. Jeśli chcemy więcej zwiększamy ilość składników.


Smacznego :)

You Might Also Like

0 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)