Makaron z tuńczykiem.
Składniki:
- 1/2 cebuli
- 1/2 papryki
- 185 g tuńczyka w wodzie
- czosnek granulowany, oregano, pieprz, sól
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 garści makaronu razowego świderki
Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w półksiężyce i podsmażamy na odrobinie
oliwy. Kiedy papryka zmięknie a cebulka się ładnie zeszkli, dodajemy
odcedzonego tuńczyka, koncentrat i przyprawy - dokładnie mieszamy. i
podgrzewamy kilka minut. Jest to przepis na 1 dużą porcję lub dwie małe. Jeśli chcemy więcej
zwiększamy ilość składników.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)