Wołowe hamburgery.
Składniki:
• 400 g
wołowiny mielonej
• 1 duża
cebula
• 2 łyżki
sosu Worcester
• 2 łyżeczki
musztardy z Dijon
• 2 łyżki
sosu chili
• prażona
cebulka
• 4 plastry
sera (najlepiej cheddar)
• 4 bułki
• pieprz,
szczypta suszonego imbiru
• sałata,
pomidory, cebula
• ketchup,
majonez, musztarda
Mięso
przekładamy do miski dodajemy pokrojoną w kosteczkę połowę cebuli, sos chili,
imbir, pieprz, musztardę i sos Worcester, dodajemy też odrobinę zimnej wody
(zwiąże kolagen w mięsie). Wyrabiamy mięso na gładką masę. Dodajemy prażoną
cebulkę i formujemy 4 burgery. Obsmażamy na patelni z każdej strony.
Bułki
smarujemy majonezem. Na spodzie układamy sałatę, na niej cebulę pokrojoną w
półtalarki i pomidora. Następnie wykładamy mięso smarujemy musztardą i
kładziemy na nim ser. Na to smarujemy ketchupem. Przykrywamy drugą połówką
bułki posmarowaną majonezem.
Smacznego
:)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)