Kapelusze w panierce.
Składniki:
- Pieczarki (najlepiej większe)
- bułka tarta
- jajko
- sól
Pieczarki myjemy, oddzielamy kapelusze i wrzucamy do garnka z osoloną wodą
- gotujemy do miękkości. Kiedy już nam pieczarki zmiękną rozbijamy je
delikatnie tłuczkiem, tak jak kotlety schabowe (tylko do momentu aż będą
płaskie). Obtaczamy w jajku i bułce tartej - smażymy na masełku z każdej
strony. Idealnie na przekąskę zimną lub ciepłą.
Smacznego :)
3 komentarze
Bardzio lubię pieczarki ale tak ich jeszcze nie robiłam, za to sowy (kanie) zawsze.... pycha ;-)
OdpowiedzUsuńKanie kojarzą mi się z wizytami na wsi u mojej babci też uwielbiałam zawsze :)
UsuńPyszne jedzonko :)
OdpowiedzUsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)