Roladki schabowe w sosie czosnkowo-ziołowym.

By 4/10/2016 ,


Składniki:
  • 6 sznycli wieprzowych
  • 200 ml śmietany 18%
  • 6 plastrów żółtego sera
  • 6 plastrów  polędwicy sopockiej
  • 200 ml wody
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
  • 4 ząbki czosnku
SOS:

Śmietanę, mąkę oraz wodę wlewamy do garnuszka, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła, sól i pieprz, dokładnie ze sobą mieszamy i zagotowujemy.

Sznycle rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy, wykładamy po plastrze polędwicy i sera - zwijamy w roladki i układamy w naczyniu żaroodpornym - zalewamy przygotowanym sosem i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 minut.
Podajemy z sałatką z kapusty pekińskiej (przepis) i ziemniaczkami.

Ziemniaczki:

Ziemniaki obieramy i kroimy w kawałki, gotujemy do miękkości, odcedzamy i przekładamy na patelnię z oliwą - posypujemy bazylią i smażymy na złoty kolor.


Smacznego :)

You Might Also Like

2 komentarze

  1. A ile dokładnie tej mąki dodać?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na początek dodać 3 łyżeczki, cały czas mieszając tak aby nie powstały kluski. Jeśli sos będzie po zagotowaniu za rzadki dodać jeszcze łyżeczkę i ponownie zagotować.

      Usuń

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)