Szpinakowe burgery.
Składniki:
- 450 g mrożonego szpinaku
- 250 g mięsa mielonego
- 1 jajko
- 2 płaskie łyżki bułki tartej + do obtoczenia
- papryka ostra mielona, sól
Szpinak rozmrażamy i odciskamy z wody, następnie
przekładamy do miski razem z mięsem. Dodajemy jajko bułkę tartą i doprawiamy do
smaku, dokładnie ze sobą mieszamy. Formujemy burgery z uzyskanej masy,
obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju rzepakowym (można bez tłuszczu
jeśli mamy dobrą patelnię) na złoty kolor.Można podawać z ziemniakami lub jako zwykły hamburger w bułce.
Smacznego :)
3 komentarze
Fajny pomysł, bardzo lubię szpinak, myślę, że by mi zasmakowały :)Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPolecam, zjadają nawet Ci którzy nie przepadają za szpinakiem :)
UsuńTo coś zdecydowanie dla mnie! :)
OdpowiedzUsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)