Szybkie ciasto ucierane z brzoskwiniami.
Składniki:
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1,5 szklanki mąki tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 połówki brzoskwiń z puszki
- 9 ml aromatu migdałowego
- 100 g margaryny
Jajka mieszamy z cukrem na puszystą masę (miksowałam),
dodajemy mąkę i proszek do pieczenia - miksujemy. Do masy wlewamy margarynę
oraz aromat migdałowy i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Wylewamy do
tortownicy ciasto(ja mam o średnicy 24 cm) i układamy przekrojone w plastry
brzoskwinie obtoczone w mące. Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku
przez ok. 45 minut.
Smacznego :)
2 komentarze
Kasiu, piekne wyszło ci to ciasto :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Kasia
Dziękuję i również pozdrawiam :)
UsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)