Kapelusze w panierce.

By 12/27/2015


Składniki:
  • Pieczarki (najlepiej większe)
  • bułka tarta
  • jajko
  • sól
Pieczarki myjemy, oddzielamy kapelusze i wrzucamy do garnka z osoloną wodą - gotujemy do miękkości. Kiedy już nam pieczarki zmiękną rozbijamy je delikatnie tłuczkiem, tak jak kotlety schabowe (tylko do momentu aż będą płaskie). Obtaczamy w jajku i bułce tartej - smażymy na masełku z każdej strony. Idealnie na przekąskę zimną lub ciepłą.

Smacznego :)

You Might Also Like

3 komentarze

  1. Bardzio lubię pieczarki ale tak ich jeszcze nie robiłam, za to sowy (kanie) zawsze.... pycha ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kanie kojarzą mi się z wizytami na wsi u mojej babci też uwielbiałam zawsze :)

      Usuń

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)