Szpinakowe burgery.

By 4/28/2016 ,


Składniki:
  • 450 g mrożonego szpinaku
  • 250 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 2 płaskie łyżki bułki tartej + do obtoczenia
  • papryka ostra mielona, sól



Szpinak rozmrażamy i odciskamy z wody, następnie przekładamy do miski razem z mięsem. Dodajemy jajko bułkę tartą i doprawiamy do smaku, dokładnie ze sobą mieszamy. Formujemy burgery z uzyskanej masy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju rzepakowym (można bez tłuszczu jeśli mamy dobrą patelnię) na złoty kolor.Można podawać z ziemniakami lub jako zwykły hamburger w bułce.



Smacznego :)

You Might Also Like

3 komentarze

  1. Fajny pomysł, bardzo lubię szpinak, myślę, że by mi zasmakowały :)Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, zjadają nawet Ci którzy nie przepadają za szpinakiem :)

      Usuń
  2. To coś zdecydowanie dla mnie! :)

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)