Dorsz na parze.
Składniki:
- 200 g mrożonego fileta z dorsza
- 2 plasterki cytryny
- tymianek, sól, pieprz, czosnek granulowany
Fileta rozmrażamy - posypujemy solą i pieprzem. Garnek wypełniamy wodą i
wsypujemy obficie tymianek i czosnek - zagotowujemy. Rybę wykładamy do części z
sitkiem do gotowania na parze razem z cytryną i gotujemy 15 - 20 minut na
wywarze z przypraw. Podajemy z sałatką z pomidorów i ogórka zielonego z
jogurtem naturalnym doprawioną papryką ostrą mieloną i czosnkiem.
Smacznego :)
2 komentarze
Super dietetyczny przepis.
OdpowiedzUsuńMniam ... taka rybka.
Pyszny był, pierwszy raz robiłam coś na parze i smakowało nieziemsko :)
UsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)