Steki - Rostbef.
Składniki:
- 2 steki wołowe (1,5 cm grubość)
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 1 łyżka rozmarynu
- 4 ząbki czosnku
Mięso płuczemy i suszymy papierowymi ręcznikami. Oliwę, musztardę, rozmaryn
i przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie ze sobą mieszamy. Mięso dokładnie
pokrywamy marynatą z każdej strony i odstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Średnio wysmażony stek smażymy na średnim ogniu przez 7 minut z każdej
strony na mocno rozgrzanej patelni. Po usmażeniu dobrze jest zostawić stek na
talerzu na kilka minut (2-3 minutki) żeby odpoczął.
Podajemy z ziemniaczkami.
Smacznego :)
2 komentarze
Bardzo dobry sposób :D Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję i również pozdrawiam :)
UsuńZachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)