Steki - Rostbef.

By 1/10/2016 ,


Składniki:
  • 2 steki wołowe (1,5 cm grubość)
  • 4 łyżki oliwy 
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 1 łyżka rozmarynu
  • 4 ząbki czosnku
Mięso płuczemy i suszymy papierowymi ręcznikami. Oliwę, musztardę, rozmaryn i przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie ze sobą mieszamy. Mięso dokładnie pokrywamy marynatą z każdej strony i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. 
Średnio wysmażony stek smażymy na średnim ogniu przez 7 minut z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni. Po usmażeniu dobrze jest zostawić stek na talerzu na kilka minut (2-3 minutki) żeby odpoczął. 
Podajemy z ziemniaczkami.


Smacznego :)

You Might Also Like

2 komentarze

  1. Bardzo dobry sposób :D Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję i również pozdrawiam :)

      Usuń

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)