Drobiowe spaghetti.
Składniki(około 2-3 porcje):
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 250 g mięsa mielonego z indyka
- 400 g pomidorów krojonych z puszki
- oregano, bazylia, sól, papryka ostra mielona
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na odrobinie oliwy, następnie dodajemy do
niej czosnek przeciśnięty przez praskę lub posiekany i mięso - posypujemy
papryką. Smażymy do momentu kiedy mięso nam się zarumieni i dodajemy pomidory,
przyprawiamy solą i papryką ostrą mieloną oraz OBFICIE oregano i bazylią -
podgrzewamy do chwili wyparowania większości wody z pomidorów.
Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.U mnie makaron penne, ponieważ nie miałam spaghetti.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)