Kremowe tagliatelle z łososiem.
Składniki:
- 1 medalion z łososia (może być zwykły filet) - 100 g
- 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
- 1 żółtko
- bazylia, oregano, rozmaryn, sól, pieprz cytrynowy
- 2 plasterki cytryny
- 2 gałązki koperku
- 150 g makaronu typu tagliatelle (ja miałam pełnoziarnisty)
ŁOSOŚ PRZYGOTOWANIE:
Łososia doprawiamy solą i pieprzem
cytrynowym układamy na sitku do gotowania na parze, a na nim 2 plasterki
cytryny. Wodę na której będziemy gotować łososia zagotowujemy razem z
koperkiem, rozmarynem i oregano. Następnie gotujemy na niej łososia po
przykryciem 15-20 minut.
SOS PRZYGOTOWANIE:
Jogurt i żółtko dokładnie mieszamy z
bazylią i odrobiną papryki słodkiej mielonej. Kiedy makaron ugotujemy według
przepisu na opakowaniu dokładnie mieszamy go z sosem i podajemy razem z
łososiem. Najlepiej zjeść zaraz po wymieszaniu z sosem.
Smacznego :)
0 komentarze
Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)
Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.
Pozdrawiam :)