Szybkie ciasto ucierane z brzoskwiniami.

By 4/30/2016


Składniki:
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 szklanki mąki tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 połówki brzoskwiń z puszki
  • 9 ml aromatu migdałowego
  • 100 g margaryny

Jajka mieszamy z cukrem na puszystą masę (miksowałam), dodajemy mąkę i proszek do pieczenia - miksujemy. Do masy wlewamy margarynę oraz aromat migdałowy i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Wylewamy do tortownicy ciasto(ja mam o średnicy 24 cm) i układamy przekrojone w plastry brzoskwinie obtoczone w mące. Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez ok. 45 minut.


Smacznego :)

You Might Also Like

2 komentarze

  1. Kasiu, piekne wyszło ci to ciasto :D

    Pozdrawiam serdecznie
    Kasia

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)